Щодо нарахування плати за абоненське обслуговування з 1 липня 2022 року

З 1 січня 2022 року споживачі комунальної послуги, що надається КП “Жовкватеплоенерго” за типовим індивідуальним договором, що є публічним договором приєднання про надання послуги з постачання теплової енергії, отримують рахунки з додатковими пунктами. Окрім плати за послугу з постачання теплової енергії, щомісяця нараховується абонплата у фіксованому розмірі 35,19 грн. Абонплата (плата за абонентське обслуговування) - це платіж, який споживач вносить підприємству для відшкодування витрат на обслуговування абонентів і залежить від затвердженого мінімального прожиткового мінімуму в Україні. Плата за абонентське обслуговування не є комунальною послугою, тому в разі зміни її складових, може змінюватися розмір абонплати в межах граничного розміру, визначеного вимогами Постанови КМУ №808 «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг» (із змінами). Наразі граничний розмір (з 1 січня 2022 р.) становить - 35,19 грн/абон. З 1 липня 2022 р. граничний розмір становитиме - 36,88 грн/абон.

Розрахована планова вартість плати за абонентське обслуговування з послуги з постачання теплової енергії, згідно розрахунків витрат КП“Жовкватеплоенерго”, є вищою граничного розміру, але підприємство, дотримуючись вимог Постанови КМУ №808 (із змінами), встановлює наказом та нараховуватиме розмір плати на рівні, передбаченому законодавством.

Відповідно до наказу по підприємству №21-В від 16.06.2022 р., встановлений розмір плати за абонентське обслуговування з послуги з постачання теплової енергії, що надається споживачам за індивідуальними договорами у розрахунку на одного абонента у місяць (з урахуванням витрат на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії) з 1 липня 2022 року становитиме:

  • для абонентів м.Жовква у розмірі — 36,88 грн.(з ПДВ);
  • для абонентів м.Дубляни у розмірі — 36,88 грн.(з ПДВ).

Платіжки з новим розміром плати за абонентське обслуговування споживачі комунальної послуги за типовим індивідуальним договором, що є публічним договором приєднання про надання послуги з постачання теплової енергії отримуватимуть починаючи з розрахункового періоду липня 2022 р., що надійдуть до сплати у серпні 2022 р.